Welkom

Welkom op de site van Kees en Elvira. Wij hebben 2 dochters Britta en Wendy. Wij wonen in het prachtige natuurgebied "de Bergse Plaat" in Bergen op Zoom. Ruim 25 jaar geleden hebben ze een deel van de Oosterschelde bij Bergen op Zoom drooggelegd en is de bouw begonnen van een nieuwe woonwijk.


In juli 2008 is Asha bij ons in huis gekomen als pup van 9 weken. Wij waren op zoek naar een betrouwbare lieve familiehond. We hebben verschillende rassen op het oog gehad, maar kwamen uiteindelijk qua karakter uit bij de Berner Sennenhond. Het is vanaf de eerste dag een fantastische keuze geweest. Asha was een hele makkelijke pup, de eerste nacht heeft ze zichzelf niet eens laten horen. Vanuit het nestje was ze goed voorbereid op het verblijf in een tijdelijke bench en had voldoende nestgeuren meegekregen. Was snel zindelijk en heeft tot heden nog nooit iets in huis kapot gemaakt. Als ze zich een keertje verveeld, zal ze altijd naar haar eigen spulletjes pakken om kapot te maken, zoals een knuffeltje of haar kleed in de bench of mand.


Asha heeft zich ontwikkeld tot een hele lieve gezinshond, ze is altijd enthousiast als we thuis komen, gaat graag mee wandelen en speelt dan het liefst met zoveel mogelijk andere honden. Ze heeft een heel vriendelijk karakter naar andere honden. Met grote honden vindt ze het super om te stoeien, maar hoe kleiner de hondjes, hoe voorzichtiger ze er mee is. Ze maakt graag grote wandelingen, maar is geen type hond om langdurig mee te rennen of te fietsen.


Ondertussen hebben we al een aantal gehoorzaamheidscursussen achter de rug. Iedere week is ze dol enthousiast als we naar de cursus vertrekken, maar eenmaal op de cursus komt haar eigenwijze karakter naar boven. Of ze doet een hele les ontzettend haar best, of ze doet gewoon een hele les niets !!! We hebben de Puppy-cursus gevolgd, daarna de gehoorzaamheid A en B, de G&G-beginners en zijn we nog begonnen met de G&G 1. Het is heel leuk om op deze manier met je hond te trainen. Na de komst van de eerste pupjes zijn we met de trainingen gestopt.


Helaas hebben we na 11 jaar en 8 maanden afscheid van haar moeten nemen.


Uit het 2de nestje van Asha hebben we ons Berner Sennen teefje Lori gehouden. Zij heeft net als Asha een lief karakter met een heel hoog kroel gehalte, ondanks dat ze ondertussen al 40 kg weegt, zou ze het liefst nog iedere dag op schoot kruipen. Qua uiterlijk is het sprekend haar vader Wolfje from de Barking Bunch. Ook met Lori hebben we een aantal gehoorzaamheidscursussen gevolgd, maar met haar kon je nog zo goed trainen, op de examens zat ze je aan te kijken van ; "baasje, hebben we dit al eens eerder gedaan?......."


Helaas zullen gemiddeld genomen de honden de baasjes niet overleven, maar Asha en Lori waren de grondleggers van Het Schorrenkruid en zijn ondertussen opgevolgd door Berners uit onze eigen bloedlijn.